lördag 5 mars 2011

Musselmaster

Jag har tydligen fatt aren att foreviga var fina musselmiddag! Detta eftersom jag tydligen var den enda som visste nagot om hur man tillagar denna delikatess. Jag har fatt tillfalla att prova det... hela en gang tidigare... Ansvaret lag alltsa pa mig att se till att ingen av oss blev sjuk. Okej. Att musslor uttalas likadant som muskler pa engelska kanske ocksa var en anledning, jag vet inte. Hur som, de stora skaldjuren inhandlades, rengjordes, och knackades pa sa att de stangde sig (mycket roligt enligt mussel-master, I have no mercy, ska de kokas levande sa ska de). Sa in i den kokande buljongen tills de oppnar sig (nu passar det). Vitloksbrod och vitt vin till, voila! Lyxmiddag for tre for 26NZ dollar (130kr). Och som tur ar ar alla fortfarande friska! Phew!
Slutligen maste det dokumentars att musslorna har i princip fyller ut hela skalet, de ar enorma!
//Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar